کودک حساس

ویژگیهای کودک حساس

طی مطالعات تقریباً ۲۰% کودگان حساس هستند. این کودک حساس با سیستم عصبی نسبتاً حساس به دنیا می آیند، و نسبت به دیگر کودکان تقریباً نسبت به همه چیز در اطراف خود واکنش نشان می دهند، و سریعاً متوجه تغییرات کوچک می شوند، و این امر می تواند باعث گردد که والدین کودک با بزرگتر شدن بچه ها با مشکلات جدیدی روبرو شوند و متوجه این گردند گه فرزندشان احساسات عمیقی نسبت به اطرافیان و اتفاقات پیرامون خود دارند. که این احساس نسبت به کودکان هم سن خود بیشتر است.

  • این کودکان به راحتی وحشت میکنند
  • حتی از برچسب روی لباس بر روی پوست ابراز ناراحتی و شکایت دارند.
  • حتی بعضی وقتها شوخی های هوشمندانه انجام می دهند.
  • از نظر بویایی قوی هستند و بوی غیرمعمول را به راحتی تشخیص می دهند.
  • از تشویق های خود لذت می برند.
  • بزرگتر از سن خود صحبت می کنند

احساس عمیق تر

این کودکان حساس احساسات شدیدتری در موضوعات مختلف از خود بروز می دهند. مثل درد در ناحیه بدن، تماشای فیلم موردنظر و علاقه خود، احساس عمیق از خود بروز می دهند. و این بچه ها جزء دوست داشتنی ترین بچه ها نزد دیگران هستند.

چرا که احساسات خود را نشان میدهند و از کلمه دوستت دارم نسبت به اطرافیان خود استفاده می کنند.

در طول روز اطرافیان خود را در آغوش می گیرند و احساس خود را بروز می دهند.

صدای بلند در کودکان حساس

صداهای بلند در محیط آنها را اذیت می کند مثل صدای بلند جاروبرقی، تلویزیون، سشوار، صداهای موتور سیکلت و … پس باید این را در نظر بگیر یم که وقتی صدای بلند در محیط است. کودک دچار اضطراب و وحشت میشود . پس سعی خود را انجام دهیم که مثلاً وقتی میخواهیم جاروبرقی بکشیم کودک در خانه حضور نداشته باشد، یا والدین یا پرستار کودک با سرگرمی و فعالیتهای دیگر ذهن کودک را از صدای بلند منحرف کنند. این کار می تواند کمک خوبی به رفع اضطراب کودک باشد.

فریاد یا دستورات صریح

برای این کودکان حساس تمایز دستورات صریح والدین کودک و حتی پرستار خود دشوار است زیرا در این مواقع صدای بلندتر از معمول را می شنوند و احساس ترس و وحشت می کنند، و این جور افراد در امر ورزش از طرف مربی خود با صدای بلند مواجه می شود نیز در ورزش چندان نمی تواند موفق باشد. زیرا این کودک نحوه آموزش را نوعی امر و نحی و انتقاد نزد خود تفصیر می نماید و دچار استرس و اضطراب می گردد.اما نبایستی اشتباه کرد که اگر کودک شما یک معلم سخت گیر داشته باشد، نشانه فراری شدن او از درس و مدرسه شود. همان معلم سخت گیر می تواند ضمن تشویق و اظهارات مثبت خود بسیار در روحیه این کودک تأثیرگذار باشد. فقط کافی است معلم شرایط کودک را بداند و او را مجبور به ماندن در شرایطی که دوست ندارد نکند.

گریه کودکان حساس

یکی از مواردی که در کودکان حساس پدید می آید. زمانی که کودک دیگری گریه می کند. او نیز شروع به گریه کردن می کند. و حتی وقتی علت گریه را از او می پرسی علت گریه خود را نمی داند.زیرا این کودک تحمل ناراحتی دیگران را در خود ندارد و در ذهن خود فکر می کند چیزی وجود دارد که باید از آن ترسید.
کودک حساس

نه گفتن کودکان حساس

چون این کودکان اغلب با کودکان دیگر راحت کنار می آیند و ارتباط برقرار می کنند.

و به کلمه نه گفتن به دوستان خود مشکل خواهند داشت.

پس بهتر است در این زمان والدین یا پرستار کودک به کمک او آمده و مداخله کنند و آموزش رفتار درست را به کودک یادآوری نمایند. البته با افزایش سن کودکان این موانع از بین می رود. و لازم است والدین و پرستار کودک برای افزایش توانایی نه گفتن به کودک کمک نمایند، و گاهی لازم است برای یافتن بهترین عکس العمل رفتار کودک حساس، با یک مشاور متخصص مشورت نمود. تا با کمک گیری از آموزشهای لازم و دستورات کاربردی به کودک کمک کرد.

شرکت پرستاری پرنیان سلامت طراوت گستر با دارا بودن سالها تجربه در ارائه خدمات به کودکان و نوزادان و سالمندان آماده ارائه خدمات شبانه روزی و روزانه به شما خانواده های محترم می باشد. پرستاران باتجربه و متخصص این شرکت با همراهی والدین گرامی در مشکلات فرزندپروری به بهبود شرایط کودکانتان در کنار خانواده کمک بسزایی بعمل می آورند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *