آزمایش کرونا یا تست پی سی آر

آزمایش کرونا یا تست پی سی آر یکی از روش‌های تشخیص ویروس کرونا است. که در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است. این تست با استفاده از روش پلیمراز زنجیره‌ای (PCR) اجازه تشخیص ویروس در نمونه‌های بینی و گلویی فرد را می‌دهد.

برای انجام این تست، ابتدا نمونه از بینی یا گلوی فرد جمع آوری و پس از جداسازی RNA ویروس، با استفاده از PCR دستگاهی به دقت بالا، با استفاده از پرایمرهای خاص، رشدی روی DNA ویروس را به وجود می‌آورد.

در صورتی که ویروس در نمونه وجود داشته باشد، رشد DNA ویروس به دلیل وجود پرایمرها آغاز می‌شود و پس از چند ساعت و در حضور تعدادی پارامتر های دیگر، تشخیص ویروس ممکن می‌شود.

از آنجا که هر تست دارای محدودیت‌های خاص خود است و نتایج تست به دقت و اطمینان زیاد نیازمند است، روش‌های دیگری مانند آزمایش‌های سرولوژیکی نیز برای تشخیص ویروس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده از تست PCR به عنوان یک تشخیص مثبت برای وجود ویروس کرونا، به مسئله کاهش تعداد افرادی که پس از تشخیص مبتلا به ویروس هستند از طریق عفونت به دیگران منتقل می‌شوند، کمک می‌کند. همچنین، تشخیص دقیق و سریع ویروس کرونا با استفاده از تست PCR . به دلیل پیشرفت‌های دستگاه‌های تشخیص گیری، به دقت و سرعت بالاتری تبدیل شده است.

آزمایش کرونا چیست و چگونه انجام می شود؟

مطمئن ترین راه تشخیص ویروس کووید-۱۹ آزمایش کرونا است. افراد در صورت داشتن علائم بیماری کرونا مثل تب، سرفه، خستگی و کوفتگی بدن، تنگی نفس و همچنین از دست دادن حس بویایی و چشایی یا تماس با فرد بیمار نیاز به تست کرونا دارند. همچنین کسانی که قصد سفر به خارج از ایران را دارند. ملزم به انجام این آزمایش هستند. شما می توانید آزمایش کرونا را در آزمایشگاه انجام دهید. و یا همچنین بدون مراجعه حضوری در منزل یا محل کارتان تست کرونا دهید.

آزمایش کرونا به دو صورت تست PCR و آزمایش آنتی بادی انجام می شود که می توانید یکی از آن ها یا هردو را باهم درخواست دهید.

آزمایشگاه عاطفه ضمن معرفی این دو آزمایش، آماده ارائه خدمات و پرستاری از عزیزان می باشد.

آزمایش کرونا یا تست PCR

تشخیص عفونتی یا همان PCR قابل اعتمادترین آزمایشی است که در حال حاضر انجام می شود. آزمایش پی سی آر نشان می دهد که در حال حاضر ویروس در بدن شما فعال هست یا نه؟ که در صورت مثبت بودن تست، فرد باید قرنطینه شود و کمترین میزان تماس با دیگران را داشته باشد. در تست PCR از مخاط حلق یا بینی نمونه گیری می شود و ظرف یک تا چند روز نتیجه تست مشخص خواهد شد.

توجه داشته باشید اگر با فرد بیمار ملاقات کردید بلافاصله پس از آن نسبت به انجام تست کرونا اقدام نکنید زیرا احتمال خطا بسیار زیاد خواهد بود. بهتر است چند روز تا یک هفته صبر کرده و سپس آزمایش دهید و در این مدت تماس خود با دیگران را محدود کنید.

آزمایش آنتی بادی یا سرولوژی

علائم و نشانه های کووید-۱۹ در همه افراد یکسان نیست. سیستم ایمنی بدن و سابقه بیماری های زمینه ای از مهمترین عواملی هستند که باعث می شوند، ویروس کرونا در افراد مختلف به طور گوناگون ظاهر شود. بعضی از افراد علائم ندارند. عده ای از مردم هم نشانه هایی مثل تنگی نفس، خستگی و کوفتگی بدن و … را تجربه می کنند. نکته مهم این است که بدن همه آن ها آنتی بادی می سازد. زیرا بدن در مقابل عوامل خارجی مانند ویروس و میکروب واکنش های مختلفی نشان می دهد. یکی از آن ها تولید آنتی بادی در خون می باشد. که این آنتی بادی ها در تمام خون و بافت های بدن وجود دارد.

آزمایش آنتی بادی یا سرولوژی با نمونه گیری از خون انجام می شود. یعنی پس از بهبودی کامل فرد مبتلا به ویروس کرونا. انجام این آزمایش به دولت ها کمک بزرگی خواهد کرد. زیرا آنها متوجه می شوند چند درصد از مردم مبتلا به ویروس کووید-۱۹ شده اند و برنامه ریزی لازم برای مواجهه با روزهای پیش رو را خواهند کرد.

این آزمایش وجود ویروس را در حال حاضر در بدن مشخص نمی کند بلکه با انجام آزمایش آنتی بادی یا سرولوژی متوجه خواهید شد. در صورت داشتن علائم کرونا یا سرماخوردگی و اطلاع از وضعیت کنونی خود در مقابل ویروس کرونا باید آزمایش کرونا یا همان تست PCR بدهید.

چه افرادی می توانند آزمایش آنتی بادی بدهند؟

همه افرادی که به ویروس کرونا مبتلا بوده اند می توانند پس از بهبودی کامل نسبت به انجام این آزمایش اقدام کنند تا بتوانند در صورت لزوم پلاسمای خون خود را اهدا کنند.

بهترین زمان انجام آزمایش کرونا (تست آنتی بادی)

بهترین زمان برای انجام آزمایش کرونا، زمانی است که شما علائم خود را تجربه کرده اید یا با افرادی که مبتلا به کرونا هستند در تماس بوده اید. اگر هیچ علائمی تجربه نکرده‌اید، انجام آزمایش کرونا به دلیل اینکه بسیاری از موارد بدون علائم هستند و ممکن است بیماری را به سایر افراد منتقل کنید، توصیه می‌شود. در هر صورت، برای کسانی که با کرونا وارد تماس شده‌اند، توصیه می‌شود تا در آسایشگاه یا مراکز امراض عفونی، به دنبال تست کرونا باشند.

احتمال خطا در آزمایش کرونا چقدر است؟

معمولا آزمایش کرونا از دقت بالایی برخوردار است اما با این حال ممکن است در مواقعی به علت های مختلف خطا داشته باشد.

  • اگر ویروس تازه وارد بدن شده باشد. یا میزان آن کم باشد.
  • نمونه برداشته شده از ته حلق. به مقدار کافی ویروس نداشته باشد.
  • گوش پاک کن. یا نمونه مخاط در هنگام انجام تست تصادفا آلوده شده باشد.
  • گوش پاک کن قبل از بررسی در دمای مناسب نگهداری نشده باشد.
  • خیلی زود یا خیلی دیر نسبت به انجام آزمایش اقدام شده باشد. (در صورت برقراری تماس با فرد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ بلافاصله تست ندهید، حداقل یک هفته زمان بدهید زیرا احتمال خطای آزمایش بالا می رود. همچنین سه هفته بعد از شروع علائم، احتمال وجود ویروس در بدن بیمار بسیار پایین می آید بنابراین امکان منفی شدن جواب آزمایش بالا می رود.)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *