آنفولانزا در سالمندان

باید بدانید که افراد ۶۵ سال به بالا در مقایسه با بزرگسالان جوان و سالم در معرض خطر ابتلا به عوارض جدی ناشی از آنفولانزا فصلی هستند. این خطر تا حدودی به دلیل تغییر در سیستم دفاعی و ایمنی بدن با افزایش سن است. در حالی که شدت آنفلوانزا می‌تواند متفاوت باشد، در بیشتر فصول سال، افراد ۶۵ سال به بالا بیشترین بار بیماری آنفولانزا را بر دوش می‌کشند. به عنوان مثال در سال‌های اخیر تخمین زده شده است که بین ۷۰ تا ۸۵ درصد مرگ‌های فصلی مربوط به آنفولانزا در سالمندان ۶۵ سال به بالا اتفاق افتاده است و بین ۵۰ تا ۷۰ درصد بستری‌های فصلی مربوط به آنفلوانزا در میان افراد مسن گزارش شده است.

آیا می‌دانید که آنفولانزا در سالمندان دقیقاً چیست؟

آنفلوانزا نوعی بیماری تنفسی است که ممکن است به صورت خفیف یا شدید بروز کند و منجر به بستری شدن فرد در بیمارستان یا مرگ او شود. آنفولانزا یک نوع بیماری ویروسی است که می‌تواند انسان و تقریباً هر پستاندار و پرنده دیگری را در کره زمین آلوده کند. همین مسئله باعث می‌شود تا با سهولت نسبی در سراسر جهان گسترش یابد.

با شروع فصل پاییز و آغاز سرما آنفولانزا شیوع می‌یابد. در حالی که آنفولانزا علائم مشترکی مانند گلو درد، سرفه و آبریزش بینی با سرماخوردگی دارد اما آنفولانزا می‌تواند عواقب بسیار مخرب تری به همراه داشته باشد. این امر به ویژه در میان سالمندان که سیستم ایمنی بدنی ضعیفی داشته و می‌توانند به راحتی بستری یا حتی مرگ را تجربه کنند، بیشتر صدق می کند. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها، بین سال‌های ۲۰۱۰، ۲۰۱۹ و ۳۳۶۰۰۰ نفر بر اثر آنفولانزا جان خود را از دست داده‌اند و هر چقدر که این آمار بد باشد، بدتر هم می‌شود.

اما به لطف واکسن‌ها و سایر روش‌ها، آنفولانزا قابل پیشگیری است. بنابراین در این مقاله دقیقاً به شما خواهیم گفت که آنفولانزا چیست، چه شکلی است، چگونه شیوع پیدا می‌کند و سالمندان چگونه می‌توانند خود را از این ویروس محافظت کنند. پرستاری از سالمند در منزل و مراقبت از او از روش‌هایی خوبی است که از آنفولانزا در سالمندان جلوگیری می‌کند.

علائم هشدار دهنده اضطراری آنفولانزا در سالمندان چیست؟

از آنجا که سه نوع ویروس آنفولانزا داریم و اگرچه از نظر شدت با هم متفاوت هستند اما علائم در سه نوع آن کاملاً مشابه است. دانستن علائم آنفولانزا، پیشگیری و درمان آن از اهمیت بالایی برخوردار است. علائم آنفولانزا شامل موارد زیر است:

علائم آنفولانزا در سالمندان

  • دشواری در تنفس یا تنگی نفس
  • درد یا فشار مداوم در قفسه سینه یا شکم
  • سرگیجه مداوم، گیجی، عدم توانایی تحریک
  • تشنج
  • ادرار نکردن
  • درد شدید عضلانی
  • ضعف شدید یا عدم ثبات
  • تب یا سرفه که بهبود می‌یابد اما پس از دوباره برمی‌گردد یا بدتر می‌شود.
  • بدتر شدن شرایط مزمن پزشکی

نشانه های شایع آنفولانزا

  • سرفه مداوم
  • آبریزش بینی
  • تب (برای افراد مسن، دمای بدن بالاتر۳۸.۳ درجه سانتی گراد)، گرچه ممکن است همیشه این اتفاق نیفتد
  • گلو درد
  • لرز
  • گرفتگی عضلات یا درد
  • سردرد
  • مشکلات معده که ممکن است منجر به اسهال یا استفراغ شود

تفاوت آنفولانزا در سالمندان و سرماخوردگی

صرفاً داشتن علائم ذکر شده به معنای ابتلا به آنفولانزا نیست. به طور معمول، سرماخوردگی علائمی شدیدتر از گرفتگی بینی و تب خفیف ندارد و معمولاً فقط چند روز طول می‌کشد. علائمی شدیدتر مانند سردردهای مداوم، استفراغ و غیره که طولانی‌ باشد و بیشتر از دو تا سه روز طول بکشد باید سریعاً درمان شوند، زیرا ممکن است به آنفولانزا مبتلا شده باشید. در صورتی که سالمندان به آنفولانزا مبتلا شده باشند، مراقبت از سالمندان در منزل تأثیر زیادی بر روند بهبودی آنها داشته باشد.

عوارض ناشی از آنفولانزا در سالمندان

به طور معمول با درمان مناسب، آنفلوانزا حدود دو هفته در بدن شما می‌ماند. افراد مسن (افراد بالای ۶۵ سال) به دلیل ضعف سیستم ایمنی در معرض خطر بیشتری نسبت به بسیاری دیگر از گروه‌ها هستند و از عوارض ناشی از آنفلوانزا رنج می‌برند. بسیاری از این عوارض حتی پس از درمان این بیماری می‌توانند ادامه داشته باشند. همانطور که ذکر شد، آنفولانزا سالمندان را بیشتر تحت تأثیر قرار می‌دهد. عوارضی که آنفولانزا در سالمندان می‌تواند به وجود بیاورد شامل موارد زیر است:

  • دیابت
  • مشکلات کلیوی
  • مشکلات قلبی
  • آسم
  • بیماری مزمن ریه

همه این مسائل پزشکی می‌تواند افراد مسن را در برابر اثرات شدید آنفولانزا در سالمندان که منجر به بستری شدن طولانی مدت در بیمارستان و مرگ می‌شود قرار دهد. زیرا ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن آنها را در مقابل این بیماری حساس‌تر می‌کند. برخی از موارد گسترده دیگر که ممکن است سالمندان مبتلا به آنفولانزا را تحت تأثیر قرار دهند عبارتند از:

ذات الریه

ذات الریه یک بیماری تنفسی باکتریایی است که شامل درد قفسه سینه، سرفه، لرزش و تعریق و دمای بدن کمتر از حد طبیعی است که می‌تواند پس از آنفولانزا پیشرفت کند. این بیماری چهارمین قاتل برجسته در میان سالمندان است که ممکن است بشود با استفاده از واکسن ذات الریه از این بیماری پس از ابتلا آنفلوانزا جلوگیری کند. سالمندان در معرض خطر ابتلا به ذات الریه و مرگ ناشی از سایر گروه‌ها هستند.

برونشیت

برونشیت نوعی التهاب در ریه‌ها است که به دلیل مشکل تنفسی مانند آنفولانزا ایجاد می‌شود. علامت اصلی آن سرفه ناشی از تحریک ریه و ترشح مخاط است.

عفونت‌های سینوسی و گوش

ابتلا به آنفولانزا در سالمندان می‌تواند بدن را در معرض عفونت ناشی از باکتری‌های مختلف در قسمت‌های مختلف بدن از جمله سینوس‌ها و گوش‌های شما قرار دهد.

کمبود آب بدن

کمبود آب بدن در افراد مسن به ویژه در مواردی که بیمار هستند، مسئله ای جدی است. افراد سالخورده نسبت به جوانی در بدن خود آب کمتری دارند (۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر)، این امر باعث می‌شود کم آبی بدن به سرعت شروع شود، به همین دلیل نوشیدن مداوم مایعات در هنگام بیماری بسیار مهم است. بسیاری از علائم آنفولانزا مانند تعریق، آبریزش بینی و استفراغ باعث تخلیه آب از بدن می‌شود و می‌تواند به سرعت بدن را با کم آبی مواجه کند. کمبود آب بدن می‌تواند منجر به مشکلات کلیوی، تشنج و سایر موارد پزشکی کشنده شود.

نارسایی قلب

دیده شده است که مشکلات قلبی مانند حملات قلبی پس از آنفلوانزا بیشتر اتفاق می‌افتد. مانند عفونت‌های سینوسی و گوش، مشکلات قلبی نیز می‌تواند ناشی از آسیب پذیری بیشتر بدن در برابر باکتری‌ها و سایر مواد مضر قلب باشد. همچنین داروهایی وجود دارد که به درمان آنفولانزا کمک می‌کند و به طور بالقوه باعث لخته شدن خون می‌شود. همین امر می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات قلبی بیشتری شود. پرستاری از سالمند درمنزل با درمان به موقع و مراقبت صحیح از آنها از بروز این عوارض جلوگیری می‌کند.

آنفلوآنزا در سالمندان در چه فصلی شایع است؟

نقطه شروع فصل آنفولانزا هر ساله بسته به موقعیت در سراسر جهان و زمان رسیدن ویروس آنفولانزا به جوامع و کشورها متفاوت است. شروع فصل آنفولانزا هر زمان که سطح عفونت‌های آنفلوانزا از سطح نرمال افزایش یابد مشخص می‌شود. در ایالات متحده که میزان مرگ و میر آنفولانزا در سالمندان زیاد است، این افزایش عفونت‌های آنفولانزا معمولاً بین فصل‌های پاییز و بهار اتفاق می‌افتد. معمولاً با شروع سرما این ویروس گسترش می‌یاد زیرا در فضای خشک و سردتر بیشتر در محیط باقی می‌ماند.

چگونه از آنفولانزا در سالمندان جلوگیری کنیم؟

بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا در سالمندان تزریق واکسن است، حتی اگر فقط ۶۰ درصد واکسیناسیون مؤثر باشد. اقدامات پیشگیرانه بسیاری وجود دارد که سالمندان می‌توانند به منظور کاهش احتمال ابتلا به ویروس آنفلوانزا انجام دهند. مراقبت از سالمندان درمنزل به انجام این اقدامات پیشگیرانه کمک می‌کند. این مراحل شامل موارد زیر است:

سبک زندگی سالمی را دنبال کنید

همانطور که دیدیم، سیستم ایمنی سالمندان با افزایش سن اثربخشی کمتری دارند. مواردی برای کمک به مبارزه وجود دارد که باید انجام شود، از جمله غذا خوردن صحیح و ورزش. فراتر از آن، فعالیت‌های روزمره مانند عادت به شستن دست و نگه داشتن یک فضای زندگی تمیز و بهداشتی می‌تواند به از بین بردن ویروس‌ها و جلوگیری از شیوع بیماری کمک کند.

استفاده از واکسن آنفولانزا را جدی بگیرند

واکسن آنفلوانزا به جلوگیری از ابتلا به آن کمک می‌کند. واکسن‌های مختلفی برای پیشگیری آنفولانزا در سالمندان وجود دارد که می‌توانید برای جلوگیری از عوارض مانند ذات الریه کمک کننده باشد. اگر علائم آنفولانزا در سالمندان را مشاهده کردید آن را جدی بگیرید. با اقدام به موقع می‌توانید از بروز بسیاری از این موارد جلوگیری کنید.

چرا سالمندان باید واکسیناسیون را در نظر بگیرند؟

سالمندان بیشتر تحت تأثیر آنفولانزا قرار دارند CDC گزارش می‌دهد که بین 70 و 85 درصد از افرادی که از عفونت آنفلوآنزای فصلی می‌میرند بیش از65 سال سن دارند. همچنین تا 70 درصد از بستری شدن در بیمارستان مرتبط آنفولانزا برای سالمندان است. این آمار‌ها به طرز حیرت انگیزی بالا هستند و می‌توانند مستقیماً به واکسیناسیون سالمندان مرتبط شوند، علاوه بر این، آنفولانزا در سالمندان سیستم ایمنی بدن افراد سالخورده را آسیب پذیر می‌کند.

مشخص شد که افراد واکسینه شده بالای ۵۰ سال نسبت به افراد غیر واکسینه شده احتمال ابتلا به آنفلوانزا در بیمارستان در آنها ۵۷ درصد کمتر است. نرخ بستری شدن در افراد بالای ۷۵ سال نیز مشابه بود. افراد مسن نیز باید واکسینه شوند زیرا از بروز عوارض خطرناک در آنها جلوگیری می‌شود. اگر شما یا سالمند عزیزتان به امید بهبودی سریع از واکسیناسیون اجتناب می‌کنید، لطفاً دیدتان را عوض کنید. مراقبت از سالمند در منزل باعث می‌شود تا نگران ابتلای سالمندتان به آنفولانزا نباشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *