کودک آزاری

آزار جنسی کودکان

آزار جنسی در کودکان یا سوء استفاده جنسی کودک اغلب با بی‌توجهی صورت می‌گیرد و در محیط‌های خانوادگی که در آنها ممکن است حمایت کم خانواده و یا استرس زیاد وجود داشته باشد، بیشتر دیده می‌شود. فقر زیاد، تحصیلات پایین والدین، والدین مجرد، سوء مصرف مواد والدین، خشونت خانگی یا سطح پایین مراقب از جمله عواملی اند که در وقوع سوء استفاده جنسی از کودک مؤثرند. کودکانی که دچار کمبود عاطفه اند، دارای اختلال یادگیری یا جسمی و مشکلات سلامت روان هستند ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند.

کودکان ممکن است درک نکنند که آنچه اتفاق می‌افتد سوءاستفاده جنسی از آن‌ها است و امکان دارد که از گفتن این موضوع به کسی بترسند. سوء استفاده جنسی می‌تواند به صورت حضوری یا آنلاین اتفاق بیفتد. باید به این نکته توجه داشته باشیم که هرگز تقصیر کودک نیست که مورد آزار جنسی قرار گرفته است و مهم است که اطمینان حاصل کنید که کودکتان نیز این موضوع را می‌داند. بنایراین باید از تنها گذاشتن و بی‌توجهی به فرزند خود اجتناب کنید. در این زمان همراهی پرستار کودک می‌تواند در این موضوع به شما کمک کند.

علائم هشدار دهنده کودک آزاری چیست؟

کودکان غالباً در مورد سوءاستفاده جنسی صحبت نمی کنند، زیرا فکر می کنند این اتفاق تقصیر آنها است. یا توسط سوء استفاده کننده متقاعد شده‌اند که این یک موضوع طبیعی و یا یک راز ویژه است. کودکی که مورد آزار واذیت جنسی قرار می گیرد ممکن است به دلیل تهدید شدن، مراقب سوء استفاده کننده خود باشد و نگران این باشد که آنها را دچار مشکل کند. کودک آزاری جنسی همیشه قابل مشاهده نیست. فرد متجاوز می تواند کسی باشد که شما مدت طولانی به اواعتماد دارید و این موضوع می تواند شناسایی او را حتی سخت تر کند.علائم هشدار دهنده زیر را حتما در نظر بگیرید:

علائم جسمی هشدار دهنده کودک آزاری

  1. خونریزی، کبودی یا تورم در ناحیه تناسلی
  2. لباس زیر خونین، پاره شده یا لکه دار
  3. مشکل در راه رفتن یا نشستن
  4. عفونت های مکرر ادرار
  5. درد، خارش یا سوزش در ناحیه تناسلی

علائم رفتاری هشدار دهنده کودک آزاری

  1. تغییر در بهداشت، مانند خودداری از زیاد حمام رفتن و یا استحمام زیاد برای کودک فوبیا ایجاد کند
  2. سعی می كند از تنها وقت گذراندن با فردی جلوگیری كند
  3. علائم افسردگی یا اختلال استرس پس از سانحه
  4. افکار خودکشی را بیان کند خصوصاً در کودکان با سن بیشتر
  5. داشتن مشکلاتی در مدرسه، مانند غیبت یا افت نمرات
  6. دانش یا رفتارهای نامناسب جنسی
  7. کابوس یا خیس کردن رختخواب
  8. نقش سرپرستی را بر عهده میگیرد و بیش از حد محافظت کننده شده و نگران خواهران و برادران است
  9. رفتارهایی مانند مکیدن انگشتان دست از خود نشان می‌دهند
  10. از خانه یا مدرسه فرار می کند
  11. خود آزاری می‌کند
  12. به نظر می رسد که از تماس فیزیکی امتناع می‌کند

چگونگی پیشگیری از سوء استفاده جنسی کودک

غفلت از کودک شایع ترین عامل کودک آزاری است که حدود ۶۰ درصد قربانیان کودک آزاری را درگیر می‌کند. غفلت به این معناست كه والدین یا سرپرست کودکان نتوانسته‌اند نیازهای اساسی فرزند خود را تأمین كنند. اشکال مختلف غفلت از کودک شامل غفلت پزشکی، آموزشی، جسمی و عاطفی است. برای جلوگیری از غفلت و تنهایی کودک نیاز به پرستار کودک در منزل ضرورت می‌یابد.

به عنوان والدین، هیچ راهی وجود ندارد که بتوانیم فرزندان خود را به طور کامل از سوءاستفاده جنسی محافظت کنیم. اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توان شانس بروز آن را کمتر کرد. متأسفانه فقط آموزش دادن به فرزندانمان برای منع گفتگو با غریبه‌ها یا افراد غیرمعمول کافی نیست.

سکوت کودک امکان ادامه سوء استفاده جنسی را فراهم می کند. سکوت از مجرمان جنسی در برابر شناسایی آنها محافظت می‌کند و به کودکانی که مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند صدمه می‌زند. سوء استفاده جنسی می‌تواند یک تجربه بسیار دشوار و آسیب رسان باشد. پس باید کاری کنیم که کودکمان از ما نترسد و از سکوتش جلوگیری کنیم.

آموزش‌ها و اطلاعات ایمنی و شخصی به کودکان را به همراه سایر مباحث معمول مربوط به حفظ ایمنی در مورد خطرات آتش سوزی، سلامتی و نکات بهداشتی به کودک یاد بدهید. زیرا کودکانی که به خوبی آمورش دیده‌اند احتمال بیشتری دارد که در رابطه با سوء استفاده جنسی خود صحبت کنند و این موضوع شاید بهترین راه دفاعی کودک در برابر سوء استفاده جنسی باشد. تحقیقات مربوط به کودک آزاری نشان می‌دهد که کودکانی که از بدن خود و نحوه کار اجزای آن اطلاع دارند و اسامی مناسب قسمت‌های مختلف بدن را به جای نام‌های ساختگی یا کودکانه می‌دانند، احتمال کمتری دارد که مورد آزار جنسی قرار بگیرند. در این صورت آنها می‌توانند در صورت بروز سوءاستفاده جنسی، آنچه را که برایشان رخ داده است بیان کنند. از این طریق حرف‌هایشان جدی گرفته می‌شود.

به منظور محافظت از کودکان به آنها این گونه آموزش دهید که:

  • احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند و بدانند که آنها لایق دوست داشته شدن، ارزشمند بودن و امنیت هستند
  • تفاوت بین لمس ایمن و ناامن را به درستی به کودک آموزش دهید
  • اسامی مناسب برای تمام قسمت‌های بدن از جمله ناحیه تناسلی برای کودک تعیین کنید. بنابراین آنها قادر خواهند بود به وضوح در این ارتباط با شما صحبت کنند
  • به آنها آموزش دهید که قوانین امنیتی و محافظتی از خود برای همه بزرگسالان و نه فقط افراد غریبه اعمال ‌شود
  • به کودک خود بگویید که بدنشان فقط متعلق به آنها است و هیچ کس حق ندارد به طور نامناسب و بدون اجازه بدنشان را لمس کند یا به آنها صدمه وارد کند.
  • به آنها آموزش دهید که اجازه ندارند اندام های خصوصی شخص دیگری را لمس کنند
  • به کودکتان یاد بدهید که به درخواست‌هایی که باعث ناراحتی آنها می شود “نه” بگویند حتی اگر فرد مورد نظر یکی از بستگان نزدیک یا یک دوست خانوادگی باشد
  • کودکانتان می‌توانند به شما اعتماد کنند و اگر در مورد سوء استفاده شدنشان به شما بگویند به آنها ایمان داشته باشید و از آنها محافظت کنید
  • اینکه آنها بد نیستند یا مقصر سوء استفاده جنسی هستند
  • در نظر داشته باشید که کودکانتان برای بازگویی این مسئله و آنچه که برایشان اتفاق می‌افتد می‌ترسند حتی اگر آن فرد بزرگ سال برایشان قابل اطمینان باشد

کودکانی که سعی در افشای سو استفاده جنسی دارند اغلب به بخشی از آنچه رخ داده ‌است اشاره می‌کنند. آن‌ها ممکن است وانمود کنند که اتفاق برای کس دیگری افتاده است برای این که ببینند واکنش شما را در رابطه با این موضوع چیست. کودکان اغلب از جملاتی مانند اینکه من “دیگر عمو…را دوست ندارم” استفاده می‌کنند. اگر واکنش شما به طور منفی باشد و یا عصبانی شوید، کودک دیگر در رابطه با اتفاقی که برایش افتاده با شما صحبت نکرده و از گفتن بیشتر امتناع می‌کند .شما نمی‌توانید کودکان را برای هر نوع موقعیتی که ممکن است رخ دهد، آماده کنید. والدین باید هوشیار بوده و همیشه نسبت به تغییر رفتار و وضعیت فرزندانشان حساس باشند. با توجه به قیمت پرستار بچه در منزل و نحوه ارائه خدمات مراقبتی با کیفیت، از نگرانی شما در رابطه با فرزندانتان کاسته خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *