نق زدن کودکان

رشد و پرورش کودک

نق زدن کودکان

  این عمل در پیش دبستانی و نق زدن سالهای اولیه دبستان٬شایع است.در اینجا صحبت ما درباره مشکل نق زدن دائمی و حاد است.چنین بچه هایی هم خودشان کلافه میشوند و هم مادرشان را دیوانه میکنند.     نق زدن  کودکان در نتیجه زیاده خواهی های مکرر پیش می آید و هفته ها طول میکشد تا کاملا در کودک جا بیفتد و غلبه بر آن هم٬کار آسانی نیست.

جملاتی که نق زننده های حرفه ای به کار می برند٬معمولا اینهاست.در یک روز بارانی٬پشت سر هم میگویند:هیچ کاری نمیشه کرد. و یا :چرا نمیتونم بیدار بمونم و این برنامه رو ببینم؟

کودک یک درخواست خاص را پشت سرهم تکرار میکند.اغلب درخواست ها شامل چیزها یا فعالیت هایی میشوند که همه بچه ها از آنها لذت میبرند٬ولی به شکلی دائمی و به شیوه ای غیرمنطقی خواسته میشوند.

بعضی از بچه ها فقط سر پدر یا مادر نق میزنند. این نوع نق زدن در کودکان٬بیان یک عادت یا روحیه نیست٬بلکه نوعی واکنش و برخورد با پدر و مادری است که کودک با او میانه خوبی ندارد.غالبا مادری که دو سه تا از فرزندانش نق میزنند٬فقط میتواند٬نق نق یکی از آنها را تحمل کند.

* البته گریه کردن کودک و نق زدن و نالیدن یکی از طرق جلب نظر  والدین یا پرستار خود می باشد. اصولاً در سن 3 یا 4 سال نق زدن به اوج خود می رسد و حتی این عادت تا زمان رفتن مدرسه نیز ادامه پیدا می کند.نق زدن کودکان

بعضی ها نق زدن را نشانه لوس بودن یا ناامنی را باعث نق ردن می دانند، و بعضی ها نگرانی را عامل نق زدن کودک محسوب می کنند. در این مواقع یک پرستار خوب و مجرب می تواند با تجربه کافی که دارد این امر را حدالامکان کنترل نماید.

جلوگیری از رفتار مناسب پرستار و والدین- رفتار کودان 

با پیش بینی ر فتار کودک می بایستی قبل از نق زدن کودک از ایجاد آن جلوگیری شود. کارهایی مثل فعالیتهای جدید، بازیهای جدید و انجام کارهای بسیار ساده منزل از کودک کمک بخواهیم. باید این را بدانیم که کودک مدام باید مشغول باشد.

کودک به هنگام بی کاری و برعکس آن خستگی شروع به نق زدن می کند. کودک سعی بر این دارد که همیشه مورد توجه دیگران مخصوصاً پرستار و والدین خود قرار بگیرد.

پس اگر مطلبی و سئوالی از ما داشت سریعاً به آن جواب دهیم. و با سئوال و صحبتهایی که از کودک می کنید به او اطمینان دهید که شما مطالب او را شنیده و اهمیت می دهید به این صورت توجه او را به خود جلب نمایید.

اجازه ندهید کودک مدت زمانی برای پاسخ منتظر شما بماند. و به این طریق کودک از نق زدن خود منصرف می گردد و یا اگر موقعیت نبود که جواب او را همان لحظه بدهید به ایشان بگویید که در اولین فرصت جواب او ر ا خواهید داد.نق زدن کودکان

سپس در این فرصت نه چندان دور از او بخواهید که دوباره سئوال را مطرح کرده و جواب لازم را به ایشان ارائه نمایید. و او را تشویق کنید.

به کودک فرق محبت کردن و گریستن و نق زدن را بیاموزید. حتی اگر نیاز بود صدای نق نق او را ضبط نموده و در زمان مناسب برای او پخش نمایید. تا پی به اشتباه خود ببر د. و این آموزشی است در مورد درخواست صحیح خواسته هایش.

نگذاریم گودک از طریق نق زدن موفق شود-نقش پرستار کودک

اگر کودک احساس کند با نق زدن خود به اهداف خود خواهد رسید، اینجا کار مشکل خواهد شد، و مدام از این روش استفاده خواهد کرد.

اگر چنین شد، به  کودک خود گوش زد کنید که  من قبلاًجواب شما را داده ام، حالا برای من گریه نکن برو هر وقت گریه ات تمام شد برگرد پیش من تا صحبت کنیم.

اگر کودک نوپا بود او را کمی از خود دور کنید تا گودک احساس کند که کارش اشتباه بوده و حالا تبعید شده است، و اگر کودک به گریه های خود ادامه دهد ولی سعی در کنترل خود نماید او را در آغوش بگیرید، و باید کودک بداند که منزل قوانین خود را دارا می باشد و هر چه تلاش کند موفق نخواهد شد.

کمک در ابراز احساسات

گاهی هم نق زدن فرزندان به علت اینکه نمی توانند احساس خود را بر وز دهند، صورت می گیرد. پس باید با حرف زدن و ارتباط گرفتن در بیان احساستشان کمکشان کنیم، و نباید زمان نق زدن آنها را نصیحت کرد، حتی باید در زمان مناسب به او توضیح دهید که نق زدن راه درستی برای رسیدن به اهداف خود نیست و حتی باعث می شود شانس او در رسیدن به هدفش کمتر شود.نق زدن کودکان

گودک خود را هر جایی با خود نبریم

مهمانی های بزرگسالان هیچ جذابیتی برای کودک ندارد. در صورت امکان او را نزد کسی بسپاریم که با  او احساس راحتی دارد.

عدم سازش با بچه های دیگر

 ممکن است شما با نق زدن کودک خود مشکلی نداشته باشید، اما همین رفتار به مرور سبب دوری از دوستانش خواهد شد. مثلاً کافی است در بازی ببازد یا مطلبی و چیزی مطابق میل او نباشد و بعد مادر خود را با گریه بیدار کند.

توجه نکنید

کودکان با فریاد کشیدن و گریه کردن سعی در جلب توجه والدین و اطرافیان خود می نمایند/ در این خصوص راهکار خاموشی و عدم توجه والدین می باشد، تا کودک به آن رفتار عادت نکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

کد امنیتی: *

مطلب بعدی
آموزش زبان انگلیسی برای کودکان
مطلب قبلی
پرستار کودک در منزل